Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007

Θέμα: Ζωή

Φαντάσου ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι στο οποίο έχεις πέντε μπάλες και τις περιστρέφεις στον αέρα.

Τις ονομάζεις Δουλειά, Οικογένεια, Υγεία, Φίλοι και Πνεύμα και πρέπει να μην σου πέσει καμία κάτω.

Σύντομα θα καταλάβεις ότι η «Δουλειά» είναι μια λαστιχένια μπάλα. Αν σου πέσει, θα αναπηδήσει και θα γυρίσει πίσω.

Αλλά οι άλλες τέσσερις μπάλες, Οικογένεια, Υγεία, Φίλοι και Πνεύμα είναι φτιαγμένες από γυαλί.

Εάν σου πέσει κάτω μία από αυτές, τότε θα γδαρθεί, θα χαραχτεί, θα ραγίσει, θα καταστραφεί αμετακλήτως, ίσως ακόμη και να σπάσει. Δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια μπάλα.

Πρέπει λοιπόν να το κατανοήσεις αυτό και αγωνιστείς για ισορροπία στη ζωή σου. Με ποιόν όμως τρόπο;

Μην υποτιμάς την αξία σου, συγκρίνοντας τον εαυτό σου με τους άλλους. Σε αυτήν ακριβώς την διαφορετικότητά μας οφείλεται το γεγονός ότι είμαστε μοναδικοί.

Μην θέτεις στόχους λαμβάνοντας υπόψη αυτά που οι άλλοι άνθρωποι θεωρούν σημαντικά. Μόνον Εσύ ξέρεις τι είναι το καλύτερο για σένα.

Μην θεωρείς δεδομένα τα πράγματα που έχεις πιο βαθιά μέσα στην καρδιά σου και αγαπάς. Ασχολήσου μαζί τους, δώσε τους τη σημασία που δίνεις στην ίδια σου τη ζωή, γιατί χωρίς αυτά η ζωή σου δεν έχει νόημα.

Μην αφήνεις τη ζωή να γλιστρά μέσα από τα χέρια σου ζώντας στο παρελθόν ή για το μέλλον. Ζώντας τη ζωή μέρα με τη μέρα, θα ζεις όλες τις ημέρες της ζωής σου.

Μην κάνεις πίσω όταν μπορείς να κάνεις ακόμα κάτι. Τίποτα δεν τελειώνει πραγματικά, παρά μόνο τη στιγμή που σταματάς να προσπαθείς γι’ αυτό.

Μην φοβάσαι να παραδεχτείς ότι δεν είσαι τέλειος. Η παραδοχή αυτή αποτελεί την εύθραυστη κλωστή που μας δένει μεταξύ μας.

Μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τους κινδύνους. Αναλαμβάνοντας ρίσκα μαθαίνουμε να είμαστε γενναίοι.

Μην απαγορεύεις στην αγάπη να μπει στη ζωή σου, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τη βρεις. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δεχτείς αγάπη είναι να δώσεις. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να διώξεις τη αγάπη είναι να προσπαθήσεις να την κρατήσεις, και ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις την αγάπη είναι να της δώσεις φτερά και να την αφήσεις ελεύθερη.

Μην περνάς τη ζωή σου τρέχοντας συνέχεια, γιατί ξεχνάς όχι μόνο πού ήσουνα αλλά και πού πηγαίνεις.

Μην χρησιμοποιείς τον χρόνο και τις λέξεις απρόσεχτα. Κανένα από τα δύο δεν μπορείς να ανακαλέσεις.

Η ζωή δεν είναι ένα αγώνας ταχύτητας, αλλά ένα ταξίδι που πρέπει να γεύεσαι το κάθε βήμα του. Το χθες είναι ιστορία, το αύριο είναι ένα μυστήριο και το σήμερα είναι ένα δώρο, γι' αυτό το ονομάζουμε "the Present".

(Bryan Dyson - President & CEO, Coca Cola Enterprises)

3 σχόλια:

Μενεξεδια είπε...

Πολλά τα "Μην"!

Καλημέρα

karpouzi είπε...

Για κάθε "Μην" κι ένα "αλλά"...
Αυτό είναι ελευθερία, να επιλέγουμε τα δεσμά μας.

Καληνύχτα γλυκιά μενεξεδιά.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα, εχω συνδεση από το σπίτι και είπα να μπω να διαβασω τι άλλο δημιούργησες πάλι. Μου άρεσε πολύ αυτό που έγραψες με θεμα τη ζωή, πολύ ωραίο, τελικά γραφεις πολύ ωραια, αλλά λιγο με έχεις προβληματισει γιατι βλεπω οτι κατι σε προβληματιζει, πολυ σκεφτεσαι καποια πραγματα και ορισμενοι τιτλοι:οπως αυτός με το πενθος πολυ τρομακτικος.ελπιζω να εισαι καλά για ανησυχω φιλκια......